Nieuws

Gedragscode voor ODA's krijgt groen licht

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de gedragscode voor Overige Diensten Aanbieders (ODA’s) goedgekeurd. ODA’s die de gedragscode ondertekenen, onderschrijven hiermee...

400.000 slimme gasmeters weigeren dienst

Sinds 1 januari 2016 geven sommige slimme gasmeters de standen niet meer door aan de energieleverancier. Dit komt door een storing in de doorgifte van de meterstanden. De fout...

ACM wil rem op commerciële activiteiten nutsbedrijven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er een rem moet komen op commerciële activiteiten van netwerkbedrijven, de beheerders van onze stroom- en gasnetten. De...

Welkom bij Ealyze

Ealyze levert op gestructureerde wijze (webbased) energiedata. Het betreft meterstanden en verbruiken van al uw locaties. We leveren deze data van groot- en kleinverbruik gas- en elektameters. We doen dit tegen scherpe tarieven. Het Ealyze Data Platform (EDP) levert u alle energie gerelateerde data standaard aan.

Ealyze is het overzichtelijke, geautomatiseerde en betaalbare alternatief voor een ODA certificering of meetbedrijf. Neem contact  op voor een demoaccount. Vul hiertoe het http://www.ealyze.nl/contact.html" target="_blank"> in. Alvast dank.
 

80% slim in 2020

Elke kleinverbruikmeter wordt uiteindelijk vervangen door de slimme meter.

Het is de bedoeling om vanaf 2014 de slimme meter aan alle kleinzakelijke aansluitingen in Nederland aan te bieden.

Het Nederlandse beleid baseert zich op de Europese richtlijn 'Energie-efficiency en energiediensten'. Hierin staat dat ‘alle eindafnemers op termijn moeten beschikken over een individuele meter zodat afnemers beter inzicht krijgen in hun verbruik’.

Daarnaast bepaalt het 'Derde Energiepakket van de Europese Unie' dat in 2020 80% van de eindgebruikers een op afstand uitleesbare meter moeten hebben.

Wat is een ODA en hoe word ik ODA?

ODA staat voor Onafhankelijke Diensten Aanbieder. Een ODA heeft de mogelijkheid om verbruiksdata en meterstanden van kleinzakelijke gas- en elektra-aansluitingen op te vragen bij de netbeheerder. Hierdoor maakt u het voor uw klanten mogelijk om uw energiemanagementdiensten in te richten op basis van een volledig, gedetailleerd en actueel inzicht in het energiegebruik.